Az öntözőrendszer különböző telepítése

Valójában ahány öntözőrendszer telepítő van, annyi féleképpen végzi az öntözőrendszer telepítést. Ennek az oka az, hogy vannak felcserélhető munkafázisok és ilyesformán kialakul egy telepítési stílusa a szakembernek, amely lépések követése mellett telepíti le a berendezést. És még a végeredménynek sem kell tökéletesen ugyanannak lenni ahhoz, hogy az öntözőrendszer megfelelően működjön és pontosan az adott kerthez viszonyuljon.

automata öntözőrendszer

automata öntözőrendszer

Ez azért is fordulhat elő, mert azonos öntözési paraméterek kielégítésére ma már többféle elfogadott verzió is létezik. Tehát elmondható az is, hogy az öntözőrendszer telepítés több megoldása is megfelelhet ugyanarra a témára! Létezik egy másféle ennél sokkal egzaktabb tényező is, ami befolyásolja a telepítést, mégpedig a helyszín állapota. Különbözőképpen fog történni az öntözőrendszer telepítése akkor, ha kész kertbe, másképpen, ha készülő kertbe (frissen betöltött talajjal), illetve, ha szárazon (talajbetöltés előtt) van a beszerelése. Általában kész kertbe a gyep kitéglázásával és a növényzet körültekintő megkerülésével folyik a telepítés.

Ez a munka bizonyos fázisaiban eléggé rettenetesen tud kinézni, azonban igen megnyugtató látványt nyújt akkor, amikor elkészül a munka. A gyeptéglák árkukba való gondos visszahelyezése után döngölővel pontosan a kívánt szintre visszaütve szinte láthatatlan módon lehet dolgozni. Az öntözőrendszer beindítását követően két-három hét eltelte után gyakorlatilag teljesen összeolvad újra a gyeptakaró, természetesen oly módon, amit elvárunk az öntözőrendszer beszerelését követően a gyep minőségi javulásától. Ebben a telepítési esetben a hangsúly a kert eredeti állapotának a megőrzésén és a visszaállításán van.

Más a helyzet abban az esetben, amikor a kertépítés alatt áll és gyakorlatilag frissen betöltött talajba kell leásni az öntözőt úgy, hogy a növényültetés is friss. Ilyenkor a munka utáni helyreállítás nagyolható, hiszen csak ezután fog következni a füvesítés, amely bármelyik alkalmazott technológiája mellett is finom talaj előkészítést igényel.

Esetenként előfordul az is, hogy az öntözőrendszer a talajszínt beállítása előtt, vagy egyenesen a talaj betöltését megelőzően, úgynevezetten szárazon rakjuk. Ennek az öntözőrendszer telepítésnek a legfontosabb eleme az, hogy a szórófejeket kis kupacolt dombocskákba beépítve a kívánt szinthez képest kell beállítani.

Megoldást nyújtó öntözőrendszerek

Az öntözőrendszerek számos problémára nyújt hatékony megoldásokat, ami a kerttel, ami az időnkkel, és ami a víz ésszerű felhasználásával kapcsolatos. Mégis az a tapasztalat, hogy amikor valaki a telepítése mellett dönt, akkor általában mindössze egy problémáját kívánja megoldani vele. Ez egy általános tájékozatlanságnak tekinthető az öntözőrendszerekkel kapcsolatban, ami még mindig háttérbe tudja szorítani azt a tényt, hogy az öntözőrendszerek a leghatékonyabb háztartási berendezéseink. Ennek oka az a sok előny, amire szert tehetünk, ha ilyen berendezés van a kertünkbe telepítve.

Continue reading

Olvasd el a gyepszőnyeg bemutatóját vásárlás előtt

A gyepszőnyeg nettó ára nálunk 150 – 400 m2 – ig: 1.000.- Ft, tökéletes minőségű I. osztályú gyepszőnyeget kínálok azoknak, akik csak a tökéletessel elégednek meg! Lépj be oldalunkra és ezt is olvashatod, megtudhatod, hogy Bozsik Viktor kertépítő és okleveles öntözőrendszer tervező tökéletes munkát végez nálad is. Olvasd el referenciáinkat és tudj meg többet!

Modern öntözőrendszerek!

Egy öntözőrendszer csak is előnyökkel járhat és biztos lehetsz benne, hogy nem fogod megbánni, hogy azt választottad. Sokan azért húzódszkodnak mindettől, mert félnek, hogy a kiálló öntözőfejek elcsúfítják majd a kertet és egy nemtermészetes benyomást fog kelteni annak az egésze. Ne aggódj, hiszen egy rejtett szerkezetről van szó, amit senki sem lát.