Festék

Üdvözöljük honlapunkon, megtisztelő a bizalma, hogy minket választott!
Portálunkon egy helyen találja meg mindazt az információt, ami az Ön számára szükséges lakásfelújítás, festés esetén. Fontos számunkra, hogy Ön elégedett legyen, illetve segíteni tudjunk tervei megvalósulásában, kivitelezésében az itt található adatok és hozzászólások által. Célunk továbbá, hogy igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni kínálatunk által.
A honlapunkon tartalmilag a következő cikkek, egységek állnak a kedves látogatóink rendelkezésére.
Mindenekelőtt a szín kérdésében szükséges döntésre jutnunk, hiszen ez alapozza meg a környezetünk, lakhelyünk hangulatát és ebből kifolyólag a mi kedélyállapotunkra, pszichénkre is mély benyomást tesz. Lényeges szempont, hogy a kiválasztott színek egymással és a bútorzattal egyaránt harmonikus hatást keltsenek.
Akik a meleg árnyalatok mellett döntenek, nekik a sárga és a barna színskálát javasoljuk, amennyiben inkább a hűvös hatás a szimpatikusabb az Ön számára, úgy megfelelő lenne a kék, illetve a zöld szín kiválasztása, aminek az egyik fontos tulajdonsága, hogy nyugtató hatással is bír. A világos színeket érdemes a szűk helyek esetén használni, mert tágítja a teret.
Másodsorban a megfelelő beltéri falfestéket tanácsos kiválasztanunk. Javallott a vízbázisú termék használata, amelynek nincs káros kipárolgása, ellenben az oldószeres anyagokkal, melynek belélegzése káros az emberi szervezet számára. Segít a tájékozódásban a dobozon szereplő VOC érték, ami akkor ideális ha az értéke 0 vagy esetleg ezt megközelítő érték.
A háztartások többsége szenved a penészképződéstől, ami megelőzhető egy páralecsapódást gátló beltéri festékkel – ezen belül is az időtálló és mosható termékeket részesítsük előnyben. Alkalmazása előtt a kezelendő felületet alaposan tisztítsuk meg a penészgomba spóráitól, így a hatás még eredményesebb lesz. Ilyen esetekben a kerámia tartalmú anyagok alkalmazása célszerű, hiszen hővisszaverő képessége megakadályozza a nedvesség lecsapódását, így az nem szolgálja a penész kialakulását. Egy egyszerű módszer a penész ellen a párás helységek alapos kiszellőztetése. A levegő megújulására takarékos és esztétikus megoldást nyúthat az ablakban elhelyezett a szellőztető készülék.
A következő a termékeink sorában a kültéri vagy homlokzati festék. Ebben az esetben is domináns szerepet kap a szín kiválasztása. Ügyelnünk kell arra, hogy a sötétebb tónusok vonzzák a hőt, így az anyagok korábbi kopása, elhasználódása elkerülhetetlen. Ezt a folyamatot gátolja az UV szűrős és az időjárás viszontagságaihoz kitűnően alkalmazkodó termékcsaládunk.
Természetesen ezek már minőségi és valamivel drágább anyagok, azonban fontoljuk meg! Gazdaságosabb egyszer ráfordítani egy kicsivel nagyobb összeget, mint esetleg évente lefedni a felületet egy olcsóbb, de hosszútávon minőségileg gyengébb festékkel.
A külső felületekre alkalmazható termékeink három nagy csoportra oszthatók, mégpedig a fa-, a fém- és a tetőfestékek.
Mindhárom típusnál fordítsunk nagy gondot az előkészítésre, a szennyeződések eltávolítására és a megfelelő felületkezelésre. Ezen munkákhoz a termékeik oldalán hasznos információkat tűntetünk fel segítségül.
Pár szóban a fémfestékeket mutatnánk be. Biztos mindenkinek meggyűlt már a baja a rozsdával. Alapvető szabály, hogy a nedvesség és a levegő a fémes felületek „gyilkosa”, hiszen ezek generálják az oxidációs folyamatot, így kívánatos tehát e két elem elkerülése, ha fémekről van szó. Erre alapozva készítettük el a fémfesték termékcsaládunkat.
A kültéri termékeink második fajtája a tetőfesték, ami a magyarországi piacokon még nem túl ismert, így a kínálatunkat ehhez mérten alakítottuk ki. Annak ellenére, hogy ez a termékünk nem annyira népszerű, mint a többi, fontos szerepe van a beázás megelőzésében és a szigetelés terén is komoly előnyt jelent a hővisszaverő képességével.
Végül, de nem utolsó sorban a fafestékek csoportja következik. Abból célravezető kiindulnunk, hogy a fa egy szerves élő, mozgó anyag, aminek a szerkezetváltozása állandó. Ezen a ponton ajánlott hangsúlyozni, hogy a termékválasztásban a rugalmasság és az időtállóság részesüljön előnyben. Felületünk maximális védelme érdekében érdemes még a vízálló és a pára áteresztő tulajdonságokra is figyelmet szentelni.
Lehetőséget biztosítunk minden már meglévő partnerünk számára, hogy tapasztalatai megosztásával gazdagítsa, színesítse az oldalunkat, illetve segítse az érdeklődők előbbre jutását.
Őszintén reméljük, hogy a honlapunkon szerzett információkkal és a hozzászólásokkal segíteni tudtunk Önnek a munkálatai kivitelezésében.
Amennyiben termékeink felkeltették az érdeklődését kollégáink szakmai tudásukkal a rendelkezésére állnak bemutatótermeink bármelyikében!

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.